Stipendiet Female Economist of the Year lyfter fram kvinnliga ledare

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Female Economist of the Year 2015 heter Anna Lundin. Stipendiet med syfte att lyfta fram framtida kvinnliga ledare, delas ut för femtonde året i rad till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Den prisbelönta musiktjänsten Spotify är för andra året i rad huvudsponsor och värdföretag för stipendiet. Årets stipendiat, Anna Lundin, som tar sin masterexamen i Marketing and Media Management från Handelshögskolan i juni, får genom stipendiet en skräddarsydd roll på Spotify.

− Driv, engagemang, hjärna och hjärta sitter i människan och inte i kön eller geografisk och demografisk tillhörighet. Female Economist symboliserar viljan att agera för en mer jämställd fördelning av kvinnor och män på höga positioner i näringslivet. Jag vill själv vara med och påverka och Female Economist ger mig möjlighet till det, säger Anna Lundin.

På Spotify kommer stipendiaten ges en unik möjlighet att arbeta i ett globalt och snabbväxande företag där innovation och lekfullhet ständigt är närvarande. I den skräddarsydda rollen kommer hon att jobba nära Spotifys båda grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon.

− Vi är mycket glada att välkomna Anna till Spotify. Hon har en imponerade bakgrund, ett starkt driv och kommer bli en uppskattad ”difference maker” hos oss, säger Katarina Berg, HR-chef Spotify.

ARCTISTIC / Photo: Nicklas Gustafsson

ARCTISTIC / Photo: Nicklas Gustafsson

− Under mitt år på Spotify hoppas jag få möjligheter att utvecklas i en flexibel miljö med högt tempo och högt i tak. Spotifys kultur, innovativa approacher och det ansvar som företaget ger sina anställda verkar vara ”one of a kind”. Det kommer att bli en ära att representera ett företag med en produkt som gör människor genuint lyckliga och dessutom i en industri som är ständigt föränderlig, säger Anna Lundin.

Anna har ett starkt engagemang för tredje världen och för sociala, ekonomiska och miljömässiga hållbarhetsfrågor. Under 2012 tilldelades hon Anders Walls stipendium och då även möjligheten att under 14 månader arbeta på Svenska Handelskammaren i London. Under kandidatstudierna hade hon möjlighet att utforska och arbeta inom finansvärlden, främst genom Investment Consulting Group och Deutsche Bank i London. Anna har även professionell erfarenhet som varumärkesstrateg på Bold och från Åkestam Holst.

− Female Economist of the Year-stipendiet är en del i Handelshögskolans viktiga arbete för att bidra till starka kvinnliga förebilder och i förlängningen till ett mer jämställt näringsliv, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Årets stipendiat presenteras den 9 juni under en ceremoni på Handelshögskolan i Stockholm.

Om Female Economist of the Year
Stipendiet Female Economist of the Year, som har till syfte att främja unga kvinnors avancemang i näringslivet, instiftades 2001 av handelsalumnen Barbro Ehnbom. Stipendiet inkluderar bl. a. ett års specialkomponerat program på Spotify i Sverige och utomlands. Tidigare värdföretag har varit Pfizer, American Express och Boston Consulting Group. Föregående års stipendiater har framgångsrikt byggt sina karriärer inom respektive industri och har blivit ledare inom sina respektive områden. www.hhs.se/femaleeconomist

Om Spotify
Spotify är en flerfaldigt prisbelönt musiktjänst som ger dig direkt tillgång till över 30 miljoner låtar. Vår dröm är att göra all världens musik tillgänglig direkt för alla, var och när som helst du vill ha det. Spotify gör det lättare än någonsin att upptäcka, hantera och dela musik med dina vänner, samtidigt som artisternas ersättning säkerställs.
Spotify finns nu tillgängligt globalt i 58 marknader med över 60 miljoner aktiva användare och över 15 miljoner betalande användare.
www.spotify.com

Källa: www.hhs.se

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

Vad är viktigast när unga akademiker söker jobb?

Så ska handels få fler kvinnor till makten
För dålig kunskap om arbetsmarknaden leder till arbetslöshet