Unika investeringsramar på Nordisk spelplan

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Med ett fastighetsbestånd om cirka 25 miljarder kronor är Niam en av de ledande kapitalförvaltarna inom fastighetsinvesteringar i norra Europa. Nyckeln till framgång är, enligt vd Johan Bergman, den vassa och stabila organisationen med ett skarpt öga för affärer.

Genom egna fonder och investeringar i fastigheter har Niam sedan starten 1998 vuxit till ett 50-tal medarbetare i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Att de täcker alla fyra av de nordiska marknaderna är unikt, vilket i sig skapar goda affärsmöjlig­heter.
– Stora globala institutioner ser ofta Norden i ett sammanhang. Även om det är fyra helt skilda marknader ser de globala institutionerna, våra investerare, Norden som en enhet när de planerar sin fastighetsallokering, säger Johan Bergman och fortsätter:
– Att vi har lokala organisationer på plats gör att vi kan jobba aktivt med fastigheterna på ett effektivt sätt oavsett geografi.

 

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 21.57.06

 

I Niams senaste kundnöjd-hetsundersökning mäter resultatet 4,6 på en femgradig skala. Lika ljusa är siffrorna i medarbetarundersökningen där fick Niam 4,8 på samma skala.
– Det är extremt starka siffror. Vi är stolta över att ha så nöjda medarbetare, det skapar en arbetsro och ett starkare fokus på våra affärer.

Det som gör Niam till en bra arbetsplats tror Johan är ambitionen att ge alla medarbetare frihet under ansvar vägen mot tydligt uppsatta mål får individerna till viss del själva staka ut.
– Med 50 anställda, ett fastighetsbestånd­ på 25 miljarder kronor och en nästan lika stor investeringskapacitet erbjuder Niam en nära nog unik kombination av det lilla och det stora företaget. För människor som brinner för att göra affärer och att aktivt utveckla och förädla fastigheter är Niam ett svårslaget alternativ, menar Johan.

Ett av Niams aktuella projekt är kvarteret Isbrytaren i Stockholm. Där bygger man just nu om ett stort kontors­ kvarter till bostäder, ett omfattande arbete där all befintlig interiör rivs ut för att göra plats för nya och fräscha lägenheter. 2017 kom-mer cirka 200 bostäder att stå klara för inflyttning mitt på Kungsholmen.

Niam avslutade just kapitalanskaffningen till sin sjätte fond, där 7,5 miljarder kronor i kapital från en institutionell investerarbas ger en bra investeringskapacitet för de närmaste åren. Fondresning-en genomfördes i huvudsak på sex månader och bekräftade en fortsatt god aptit från globala investerare att komma till Norden.

 


 

Om Niam

Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra 20 mest seniora medarbetare har ett snitt på över 20 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.

www.niam.se

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

”Ha gärna en plan, men inte så mycket plan att du inte är öppen för de dörrar som kan öppnas”
Att bygga CV – från början
Så snackar du igång din karriär!