Vad är viktigast när unga akademiker söker jobb?


Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Undersökningar visar att de ”mjuka frågorna” har blivit viktigare när unga akademiker söker jobb. Lönen är fortfarande viktig men andra värden, till exempel flexibla arbetstider, utvecklingsmöjligheter och hur företaget engagerar sig i samhällsfrågor väger också högt. Med andra ord har företagskulturen blivit allt viktigare och det räcker inte med att vifta med ett tjockt lönekuvert.

Är detta något som arbetsgivare märker av?

Ja, säger Rasmus Nelson, regionansvarig Adecco Student. Här delar han med sig av vad han upplever att dagens studenter efterfrågar hos en arbetsgivare:

  • Flexibla arbetstider där det är resultatet som är det viktiga. Inte var man sitter och när. ”Frihet under ansvar” för att använda en gammal dänga.
  • Feedbackkultur. Dagens ungdomar är uppväxta med snabb feedback på t.ex. inlägg i sociala medier. Detta smittar av sig i förväntningarna på arbetsgivaren. Kort men regelbunden feedback tack!
  • Unga akademiker vill göra skillnad i samhället. Man vill vara stolt över att jobba på ett företag som gör positiv skillnad för människor, natur etc. Värderingar är viktiga med andra ord.
  • Internationella möjligheter är väldigt hett!
  • Utvecklingsmöjligheter. Folk tröttnar fortare nu än förr och det finns ett större behov av att bygga på och bredda sitt CV.

 


Kollegan Mikael Löfstrand tillägger:


– Den största skillnaden som jag har märkt av under mina år ute på skolorna är att studenterna numera är betydligt mer kräsna. När jag pluggade för 5-6 år sedan så hade man extrajobb på butik, lager, hemtjänst, bar & restauranger, det vill säga ”enklare jobb”. Nu vill studenter ha något som ligger i linje med vad de läser; ekonomiassistent, juristassistent, revisionsassistent, HR-assistent osv. Man är inte längre lika mån om att jobba för att tjäna extrapengar. Istället vill man ha ett extrajobb som är relevant för sin utbildning.

Vad säger då studenterna själva? Vi gör ett par stickprov;

”Jag tycker att uppdraget/arbetsuppgifterna samt vem man har som chef är viktigast. Flexibel arbetstid och möjligheten att påverka sin arbetssituation värderar jag också högt. Personlig utveckling tycker jag är en förutsättning och då jag intresserar mig mycket för hållbarhetsfrågor (miljö, människa, samhälle) så det är också något jag bryr mig om när jag tittar på en potentiell arbetsgivare. Hur fort jag kan komma in i verksamheten är också något jag tänker på.”
Linnea Sjödin, 24 år, projektledare

”Det känns riktigt bra att arbeta på ett ställe där man kan stå för vad verksamheten symboliserar. Viktigt för första arbetet är att ha chefer och kollegor som litar på ens potential. Både för att de ska ge dig rätt arbetsuppgifter och ansvar, och för att du själv ska ta dig an det ansvaret och hålla huvudet högt.”
Sofia Maier, 22 år, Student

Hur ser det då ut runt om i världen? Nyligen gjorde Adecco en stor global undersökning bland ungdomar och tog reda på hur deras förväntningar inför arbetslivet ser ut. Undersökningen omfattade 9572 unga vuxna i åldern 18-30 i 13 länder. Här kan du se vad ungdomar i världen tycker är viktigast: adec.co/qwX5VT

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

Så snackar du igång din karriär! 

Stipendiet Female Economist of the Year lyfter fram kvinnliga ledare
Så ska handels få fler kvinnor till makten