Som domstolschef kastas du jämt mellan olika fokus

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

På tingsrätten och förvaltningsrätten i Uppsala är det Catarina Barketorp och Charlotte von Essen som sitter vid rodren. Två arbetsplatser i en gemensam byggnad där kvinnor är i majoritet – på alla nivåer. Med erfarenheter från höga positioner inom landets domstolar och myndigheter menar de båda att ett modernt ledarskap innebär att möta sina medarbetares behov.

TEXT ERIK BACKLUND FOTO KRISTOFER HEDLUND

Att vara lagman, alltså chef för en tings- eller förvaltningsrätt, innebär å ena sidan att vara myndighetschef med budget- och personalansvar, å andra sidan att vara domare och besluta i mål som direkt påverkar människors liv.

– Ena stunden skriver jag en riskanalys till Domstolsverket för att nästa besluta om en bok som ska köpas in till biblioteket. Som domstolschef kastas du konstant mellan olika fokus, det ger en enorm variation, men ställer också krav på att du kan fatta beslut. För en person som tycker om det kan jag inte tänka mig ett bättre jobb, säger Catarina, som också betonar stoltheten över att få arbeta med en av grundvalarna för en demokratisk rättsstat.

– Det låter klyschigt men jag lär mig någonting nytt varje dag, säger Charlotte och fortsätter:

– Bara inom förvaltningsrätten hanterar vi mer än 500 olika typer av mål – du ställs ständigt inför nya frågor. Det i kombination med kunniga och engagerade medarbetare, både erfarna och nyutbildade, gör förvaltningsrätten till en dynamisk och stimulerande arbetsplats.

”Historiskt se har det inte varit så vanligt med kvinnliga chefer, men mycket har förändrats den senaste tiden, vilket är positivt.”

På tingsrätten i Uppsala arbetar 90 personer, på förvaltningsrätten 65. Båda är i dag dominerade av kvinnor – även på de högre posterna.

– Givetvis är en jämn fördelning av allt, inte bara kön utan även annat såsom ålder att före- dra. Historiskt sett har det inte varit så vanligt med kvinnliga chefer, men mycket har förän- drats den senaste tiden, vilket är positivt, säger Charlotte.

– Mycket har hänt, men vi är inte i mål, fyller Catarina i och fortsätter:

– När jag kom tillbaka efter min första föräldraledighet ville jag gå ner till 80 procent arbetstid. Svaret blev att jag kunde få 80 procent av lönen, men med samma arbetsbe- lastning. När min man var pappaledig blev han redan efter tre dagar utsedd till månadens medlem i fackförbundet. Det är inte lika illa i dag, men det är fortfarande besvärligt när folk till exempel vill gå hem tidigare eller gå ner i tid.

A tala om ett kvinnligt respektive manligt ledarskap menar de båda är irrelevant. Den distinktion som snarare bör göras är den mellan ett modernt och omodernt dito.

– Jag har mitt eget ledarskap. Naturligtvis påverkas det av att jag är kvinna, men lika mycket, och förmodligen än mer, av de erfarenheter jag har tagit med mig, säger Catarina.

– En viktig del av ett modernt ledarskap är att kunna se sina medarbetares behov. Som arbetsgivare eller ledare i dag har du mycket att vinna på att skapa förutsättningar för att de ska kunna lösa sina livspussel. Och det handlar inte bara om kvinnor, män är också föräldra- lediga i allt högre utsträckning, avslutar Charlotte.

”Historiskt se har det inte varit så vanligt med kvinnliga chefer, men mycket har förändrats den senaste tiden, vilket är positivt.”


Catarina Barketorp

Titel: Lagman, Uppsala tingsrätten.
Bakgrund: Jur. kand., Uppsala universitet, examen 1987 och domar­ utbildning. Bakgrund inom era av landets domstolar och Regeringskansliet.

Bästa karriärtips: Våga tänka brett, prova nya saker och gör det du tycker är roligt.

Charlotte von Essen

Titel: Lagman, Förvaltnings­rätten i Uppsala.
Bakgrund: I grunden socio­nom. Jur. kand., Stockholms universitet, examen 1994 och domarutbildning. Tidigare rättschef på Justitiedepartementet.

Bästa karriärtips: Gå inte automatiskt i det spår som förväntas av dig, stanna upp och fundera på vad det är du vill göra.

Detta är Domarnämnen

Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare eller hyresråd. Nämnden ska också bedriva ett aktivt och långsiktigt arbete för att tillgodose rekryteringsbehovet av ordinarie domare. Nämnden består av nio ledamöter. Av dem ska fem vara eller ha varit ordinarie domare och två vara jurister verksamma utanför domstolsväsendet. De övriga två ledamöterna ska representera allmänheten.

www.domstol.se

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

Baker & McKenzie deltar i Level the Playing Field