Innovation och framtidens lösningar i fokus hos Canon

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Av Canons globala omsättning går åtta procent till forskning och utveckling och bolaget ligger på topp tre i världen när det kommer till patentansökningar. I en innovativ och entreprenöriell miljö har medarbetarna frihet men också ett stort eget ansvar.

TEXT MOA LÅNGBERGS FOTO PATRIK LUNDIN

Som 32-åring är Linn Lambert-Krüss, marknadschef, yngst i ledningsgruppen på Canon.

– Jag är ett levande bevis på att Canon är duktiga på att motivera och ge tillbaka när man levererar. Att sitta med i ledningsgruppen känns spännande och i ett kundcentrerat bolag är det viktigt att marknadsavdelningen är representerad, säger Linn.

”Vi är en heterogen organisation och det viktigaste är inte vem du är utan vad du presterar och att du delar våra värderingar.”

Men hon är ingen nykomling på företaget. Redan som 23-åring började Linn sin karriär på Canon och sedan dess har hon provat på en mängd olika roller. I ledningsgruppen sitter också CFO:n Monica Göthe och HR-chefen Kristina Forsmark Mattsson.

– Vi är en heterogen organisation och det viktigaste är inte vem du är utan vad du presterar och att du delar våra värderingar. Det är ett väldigt öppet klimat här och vi har varit bra på att konstant påminna oss själva om att prestation kommer i olika former, säger Kristina.

Som ansvarig för HR-funktionen har Kristina stort fokus på att stötta och vidareutveckla företagets medarbe- tare. Talanger görs sökbara i Canons interna rekryteringssystem för Europa och internrekryteringen är stor. Man har även lanserat ett utvecklingsprogram där framtida ledare under åtta månader får gå olika utbildningar och skapa ett internt nätverk. Det tror hon bidrar till att man har varit duktiga på att ta tillvara kvinnors kompetens – och att många kvinnor söker sig till företaget.

– I en innovativ och entreprenöriell miljö har medarbetarna frihet men också ett stort eget ansvar. Sedan några år tillbaka genomgår Canon en transformation. Från att man tidigare sålt en produkt handlar det i dag mer om helhetslösningar där konsulttjänster blir allt viktigare. För att kunna göra det behöver vi förstå kunden och då är det viktigt att vi som jobbar här också speglar våra kunder. Att tänka mångfald i rekryteringen blir därmed en del av ett framgångsrikt affärskoncept, säger Linn.

Monica Göthe har suttit i ledningsgruppen sedan 15 år tillbaka. Även om hon jobbar med hårda siffror upplever hon att det finns en mjukhet och en långsiktighet som påverkar alla som jobbar inom Canon.

– Canon är ett japanskt företag och det genomsyrar hela vår kultur. Vår företagsfilosofi – Kyosei – innebär kort översatt att vi arbetar tillsammans för allas bästa. Det handlar inte bara om att tjäna pengar, utan att göra det samtidigt som vi tar ansvar för miljön och samhället som vi verkar i, säger Monica.

 


Monica Göthe

Titel: CFO.
Bakgrund: Controller och CFO­roller inom verkstads­ industrin och detaljhandeln. Intressen: Umgås med familj och vänner och träna – helst utomhus. Går gärna på konstmuseer och kollar in gallerier.

Kristina Forsmark Mattsson

Titel: HR­chef.
Bakgrund: Arbetat med HR-­frågor i 20 år, primärt i IT­branschen.
Intressen: Familjen, löpning, golf och tennis.

Linn Lambert-Krüss

Titel: Marknadschef
Bakgrund: Masterexamen inom internationell ekonomi.
Intressen: Älskar att resa, vara ute i skärgården och pyssla med huset.

 

Detta är Canon

Canon grundades 1937 och är i dag verksamma inom bland annat dokument- och utskriftslösningar, konsumentprodukter, broadcast, videoövervakning, medicinska produkter och 3D-printing. Globalt har företaget 190 000 anställda och består av mer än 256 dotterbolag och filialer. Canon Europe bildades 1957 och har mer än 18 000 anställda som bistår kunder i 116 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika.

www.canon.se

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

NetEnt lyfter mångfald som en framgångsfaktor
Kvinnor som ledare inom ICT
Normbrytande initiativ för ökad mångfald