Kvinnor som ledare inom ICT

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Ericsson har som ambition att 30 procent av alla ledare och anställda i företaget ska vara kvinnor år 2020. Helena Olá, som är chef för mjukvaruutvecklingen av Ericssons nästa generation BSS­lösning, poängterar vikten av att ta tillvara både män och kvinnors perspektiv i Ericsson och utvecklingen av den framtida tekniken.

TEXT TINA LINDSTRÖM CARLSSON FOTO PATRIK LUNDIN

Helena Olá har en gedigen chefskarriär inom Research and Development, R&D, på Ericsson och har bland annat varit chef för utvecklingsenheter i Holland och Tyskland. De senaste två åren har hon och teamet jobbat med Ericssons nästa generation business support systems, BSS, som nyligen lanserades på Mobile World Congress i Barcelona.

– Det är den mest utmanande uppgiften jag haft. Det är en komplex lösning som utvecklas på flera platser i världen vilket är en ytterligare utmaning, men det är det som gör uppdraget riktigt kul. Analytikerna är imponerade och ser en hög innovativ vision för det här systemet så nu gäller det för oss att leverera.

Helena menar att tekniken spelar en allt större roll i framtiden och att det är viktigt att få in kvinnors perspektiv i utvecklingen.

– Det är kul att vara med och påverka. Det är ganska ovanligt med kvinnor som ledare i min typ av position, mjukvaruutveckling är tungt influerad av män. För den unga generationen kommer tekniken att spela en större roll i allt. Det är viktigt att få in fler kvinnor eftersom de ser på saker och ting på ett annat sätt.

Ericsson har som ambition att 30 procent av alla ledare och anställda i företaget ska vara kvinnor 2020. I dag är 24 procent av de anställda kvinnor och andelen kvinnor i chefposition är densamma.

– Ericsson har en tolerant kultur och med rätt kompetens finns alltid möjlighet att göra karriär. Det finns ingen favorisering. Att mixa personer från olika kulturer, med olika bakgrund, kvinnor och män så att det blir en så bra konstellation som möjligt, det står högt på agendan, menar Helena och fortsätter:

– Diversity är ett program som alla Ericssons ledare går igenom där vi diskuterar vad vi menar med mångfald, hur vi jobbar med det lokalt och i olika länder. Det är nyttigt att höra vad andra tycker och se vad du behöver förstärka ditt eget team.

Helena har jobbat på Ericsson i 19 år och har under den tiden bildat familj. Hon menar att det är viktigt att som förälder välja bort det dåliga samvetet.

– Det handlar mycket om dig själv. Själva rollen är lika för män och kvinnor, du måste ta utmaningarna, se till att utbilda dig, ta möjlighet att åka utomlands och känna dig bekväm i det arbetet. Och när du känner att det finns ett behov som gäller barnen och familjen är det viktigt att du tar det på allvar. Bestäm dig, nu kan du inte ta det där samtalet eftersom du behöver vara med ditt barn, säger Helena och fortsätter:

– När jag under fyra år jobbade i Tyskland och Holland följde min familj med och min man var hemmapappa. Många i Holland och Tyskland tyckte att det var konstigt. Men han fick en möjlighet att vara med tjejerna och passade samtidigt på att vidareutbilda sig. Det är de resorna som gjorde att vi som familj växte ihop riktigt bra, det var guldår för oss.


Helena Olá

Titel: Chef för mjukvaru­utveckling på Ericsson.

Bakgrund: Utbildning i systemvetarprogrammet, Växjö. Började på Ericsson 1997 som utvecklare, har en gedigen chefskarriär.

Karriärtips: Var nyfiken och utmana dig själv. Gå på det som är ny och okänt snarare än att sikta på en specifik roll. Ha en chef som tror på dig.

Detta är Ericsson

Ericsson grundades 1876 och har huvudkontor i Stockholm. I dag har Ericsson verksamhet i mer än 180 länder. Bolaget är en ledande leverantör av kommunikationsutrustning och närliggande professionella tjänster och multimedialösningar till mobil- och fastnätsoperatörer över hela världen. Bolaget gör stora investeringar inom forskning och utveckling och verkar aktivt för standardisering och öppna system.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rekommenderat för dig

NetEnt lyfter mångfald som en framgångsfaktor
Normbrytande initiativ för ökad mångfald
Innovation och framtidens lösningar i fokus hos Canon